Lohta mangokastikkeella ja kasvispiirakkaa
Viikonloppu meni mukavasti. Lauantaina mietin kävisinkö kuuntelemassa illalla suomi-reggaeta vanhalla. Sen lisäksi, että pidän Raappanan ym. kavereiden musiikista olisin voinut haastaa itseni olemaan juomatta ja katsoa miltä konserteissa näyttää selvinpäin. Olisi ollut varmaan mielenkiintoista.
Konsertti unohtui kuitenkin nopeasti kun aloimme suunnittelemaan syötävää illaksi. Lauantaina teimme Limepippurin reseptillä Limettilohta mangokastikkeella ja sunnuntaina saman blogin ohjeesta Katalonialaisen piirakan.
Lohi oli hyvää joskin marinadi vaatii resptiä enemmän mausteita ja ainakin kahden tunnin marinoitumisajan. mangokastike oli mielettömän hyvää ja sitä tullaan tekemään taatusti uudestaan.
Piirakassa korvasimme kanafileen luomutofulla, jolloin saimme piirakasta kokoperheen muonan ja kaupasta puuttuvan munakoison metsäsienikuutioilla. Joko kokissa tai taikinareseptissä oli ongelma sillä jauhoja meni reseptin ilmoittamaan nestemäärään reilusti enemmän. Suuri taikina oli kaulimisen jälkeen saada mahtumaan vuokaan ja kun sen asetti sinne hieman paksumpana sitä oli vaikea saada kypsäksi. Piirakka oli lähes tunnin tavallisessa uunissa kypsyäkseen.
Katalonialainen oli koettelemuksista huolimatta hyvää, vaikka sekin tarvitsee mausteeksi ainakin kaksi chiliä mielummin enemmän, sekä väkevämpää valkosipuliöljyä.
Inhoan sitä, että joku kertoo vuolaasti kuinka ei siedä jotain ruoka-ainetta maistamatta ensin itse ruokaa. Vaimo "on aina inhonnut mangoa. Mango on ainoa hedelmä jota en siedä..."
- Maista tätä kastiketta ihan vähän vaan.
- En! Et sä voi pakottaa!
- Mun mieliksi, vaikka sen kalan kanssa.
maistaa kastiketta
- Hmm, hyvää eihän tää maistu yhtään mangolta.
Tunnisteet: ruoka