Helpot uunijuurekset
Uunijuurekset ovat herkullisia, edullisia, ympäristöystävällisiä ja kuuluvat vaimoni bravuureihin. Juurekset ovat jostain syystä hyljeksitty perinteinen suomalainen ruoka. Vierastus saattaa johtua siitä, että ei tiedetä kuinka näistä herkuista saadaan nykymakuun sopivaa ruokaa. Alla on meidän perheessä pidetty resepti, joka sopii lisukkeeksi melkeinpä minkä ruoan kanssa tahansa.
Uunijuurekset
- Perunaa
- Lanttua
- Porkkanaa
- Bataattia
- (kesäkurpitsaa)
- (parsakaalia)
- (sipulia)
Kasviksia kannattaa varata uunivuoallinen, koska ruoka on hyvää. Leikkaa kasvikset reilun kokoisiksi (miehen peukalonpään) paloiksi. Lämmitä uuni 175C ja voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Lado juurespalat vuokaan ja liruta niiden joukkoon oliiviöljyä. Lisää mausteeksi suolaa, mustapippuria ja yrttejä maun mukaan. Sekoita ainekset vuoassa ja lisää koristeeksi basilikan lehtiä.
Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Saat ruokaan vaihtelua lisäämällä kasvisten joukkoon vaahterasiirappia.
Tunnisteet: ruoka